zaterdag 24 mei 2014

Wissenkerke 17 mei 2014

Vorige week zaterdag in alle vroegte richting Wissenkerke.
Een tijdje in de hut gezeten, maar weinig bijzonders gezien. Wel genoten van de rust....
Witte Kwikstaart - Wissenkerke

Hoewel niets gezien; een Witte Kwikstaart tussen de dauwdruppeltjes is ook niet verkeerd.

De hut heeft kijkgaten op redelijk lage hoogte en daarom zijn de vogels op mooie hoogte te fotograferen. Zeker vroeg in de morgen levert de zon met de dauw mooie tafereeltjes op.






Sprinkhaanzanger - Noord-Beveland
Na een uur of twee 'hutzitten' een rietkraag in de buurt opgezocht en genoten van de diverse rietvogels: Rietzangers, Rietgorzen enz. Verder Kneutjes, Grasmus, Bruine Kiekendief, overvliegende Koekoek en, naar ik meende, een Snor. Gewacht om de Snor te kunnen fotograferen. Dit kostte me toch al gauw een paar uur. Eindelijk kwam de Snor op fotografeerbare afstand en vrijzittend. Na plaatsing op Birdpix bleek het om de Sprinkhaanzanger te gaan. Vooral door het kopportret kon exact worden gedetermineerd.



Ook de Rietzangers lieten zich goed fotograferen.

Rietzanger - Noord-Beveland
Toch altijd leuk om deze ijverige vogeltjes, die bijna continue aan het zingen zijn, te kunnen fotograferen. De foto's zijn met de zon in de rug gemaakt of tegen de blauwe lucht als achtergrond of met het dode riet.

Ter indicatie: tijdens zo'n fotosessie van de Sprinkhaanzanger en Rietzangers, maak ik toch al snel enkele honderden foto's die bij thuiskomst allemaal weer uitgezocht moeten worden.
Rietzanger - Noord-Beveland






Geen opmerkingen:

Een reactie posten